PODCAST

Skribent

Jakob Åsell

23 december 2021 | 21:00

Cary Joji Fukunaga: "Jag hade knappt tid att tänka under Bond-inspelningen"

Manusförfattaren och regissören bakom "No Time to Die" och "True Detective" berättar om vägen till Hollywood i lång podd-intervju.
Bond-regissören Cary Joji Fukunaga besökte Stockholms filmfestival för ett par veckor sen för att prata om sin väg från debutfilmen "Sin Nombre" till biosuccén "No Time to Die". MovieZines Jakob Åsell fick en lång pratstund med en av Hollywoods hetaste regissörer då de delade scen på Filmhuset under en masterclass, som nu släpps som podd.
 
Under samtalet berättade Fukunaga bland annat om sina ungdomsdrömmar om att bli snowboardproffs, om att börja karriären som chaufför på Beyoncé-videos och om den svenske filmfotografen Linus Sandgrens bus med Kalles kaviar under sexscenerna i nya bondfilmen "No Time to Die".
 
- En dag fick Linus en tub av den där svenska kaviaren på posten. Samma dag som vi spelade in kärleksscenen med Daniel och Lea (Seydoux). Jag kände lukten på flera meters håll. "Vill du ha lite?" frågade han. Det är det sista man vill känna på sin andedräkt mitt i en kärleksscen! Men Linus gick runt och bjöd Lea och Daniel på svensk kaviar där de låg i sängen, skrattar Fukunaga.
 
I intervjuserien "i Hollywood" träffar Jakob Åsell film- och tv-skapare som har sökt lyckan i den amerikanska filmindustrin för att prata om framgångar, motgångar och verkligheten bakom kulisserna i drömfabriken. I intervjun berättar Cary Joji Fukunaga om vilken karaktär han brukade spela som i Nintendo 64-klassikern "GoldenEye 007" och reder ut vilken regi han gav till Matthew McConaughey för att skapa den ikoniska tv-karaktären Rust inför första säsongen av "True Detective".
 
Avsnittet hittar ni på Acast, iTunes och Spotify. Ni kan även lyssna här nedan.
 
 
Bild: Carla Orrego Veliz
| 23 december 2021 21:00 |