Film

Skribent

Alexander Dunerfors

6 mars 2013 | 10:15

Carrie Fisher tillbaka i "Star Wars"

Varför hyra in nya skådisar när man kan Prinsessan Leia?

Okej, den var dålig, men håll ut för den här nyheten blir desto roligare. Carrie Fisher bekräftar sig själv som en av skådespelarna i "Star Wars: Episode VII".

Det är den första mer eller mindre offiiciellt klara stjärnan i filmen, som regisseras av J.J. Abrams. Fishers uttalande i tidningen Palm Beach Illustrated antyder också att det verkligen finns utrymme för fler gamla bekanta att komma tillbaka, som Mark Hamills Luke Skywalker.

Bara 21 år gammal slog hon igenom som Prinsessan Leia i George Lucas "Stjärnornas krig", en ikonisk roll som Carrie Fisher fått leva med ända sen dess. Filmkarriären blev, trots goda försök, aldrig lika stor igen och Fishers mer minnesvärda roller blev cameoinhopp som sig själv. Hon är med andra ord tillbaks i sin rätta miljö igen.

Men frågan är, följer kanelbullarna i håret med? Här är vad Carrie Fisher tror om Leias utseende nuförtiden:

- Hon har blivit äldre, och är säkert inlagd på ett intergalaktiskt ålderdomshem (skratt). Jag tror bara att hon är som förut, men kanske lite långsammare och mindre benägen att ge sig in i stora strider (...) Kanelbullarna och bikinin är kvar, hon tror säkert att hon fortfarande är tjugo år. Hon tar på sig dem och blir intagen på psyket, säger hon til PBI.

Det kanske inte är en så dum idé att låta Michael Haneke regissera, trots allt?

Uppdatering: Carrie Fishers publicister har efteråt sagt att hon "bara skojade", och att inget är officiellt än. 

Följ allt om de nya filmerna på vår "Star Wars"-sajt »

| 6 mars 2013 10:15 |