EMMY-NOMINERINGAR 2017

Skribent

Jonatan Blomberg

14 juli 2017 | 00:40

Carrie Fisher kan vinna en Emmy postumt för sin roll i "Catastrophe"

Carrie Fisher har nominerats till en Emmy i kategorin "Bästa kvinnliga gästskådespel i en komediserie" för sin roll i "Catastrophe" hos Amazon.
Carrie Fisher har nominerats till två Emmys vid tidigare tillfällen men har aldrig vunnit. Innan sin tragiska bortgång precis innan nyår i fjol, hann hon däremot spela in sina scener som Rob Delaneys mamma i Amazonserien "Catastrophe". Det blev hennes sista tv-roll, för vilken hon nu nominerats till sin tredje Emmy för. 
 
Sharon Hogan som spelar en av huvudrollerna i "Catastrophe" har i en tweet uttryckt sina oerhört blandade känslor inför Fisher nominering. 
 
 
Det återstår att se huruvida hon kommer att belönas med sin första Emmyvinst postumt, eller om någon av de andra nominerade skådespelerskorna i kategorin kommer att ta hem priset. Utöver Fisher var både Melissa McCarthy och Angela Bassett heta kandidater i kategorin redan innan nomineringarna presenterades. Oavsett vilket så får vi åtminstone se Fisher som Leia igen i slutet av året, när det är dags att ta farväl av hennes karaktär i "Star Wars: The Last Jedi".
 
Bästa kvinnliga gästskådespel i en komediserie:
 
Wanda Sykes ("black-ish")
Carrie Fisher ("Catastrophe")
Becky Ann Baker ("Girls")
Angela Bassett ("Master Of None")
Kristen Wiig ("Saturday Night Live")
Melissa McCarthy ("Saturday Night Live")
 
Den 17 september avgörs vinnarna på Emmy-galan, i år ledd av Stephen Colbert. 
 

Här är årets Emmy-nomineringar!

 
Tror du att Carrie Fisher kommer att belönas för sin sista tv-roll?
| 14 juli 2017 00:40 |