Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

23 februari 2016 | 16:00

Carice van Houten om sin möjlighet att återuppliva Jon Snow

Först Jamie, nu Melisandre. Hör vad skådespelaren Carice van Houten säger om förmågan att återuppliva Jon Snow i nästa säsong.
En populär teori bland fansen har hittills varit att Melisandre ska återuppliva fan-favoriten Jon Snow från de döda när Säsong 6 är här snart. När skådespelaren Carice Van Houten som spelar svartkonstnären fick frågan av Wall Street Journal (se videointervjun) om hon skulle vilja medge eller neka till teorin, blånekar hon.

- Det är lustigt att folk spekulerar i det för jag kan inte minnas att jag någonsin har kallat tillbaka någon från de döda.

Det må vara sant att Melisandre inte har återupplivat någon ifrån de döda ännu, men bränslet på elden kommer ifrån att hennes kollega Thoros of Myr (Paul Kaye) minsann fick Beric Dondarrion (Richard Dormer) att återuppstå med hjälp av deras gemensamma gud The Lord of Light. Möjligheten existerar ju uppenbarligen i Westeros värld, så om han kan, kan väl hon?

Nu är det väl så att Van Houten aldrig skulle spoila det i förväg om hon faktiskt tänker väcka Jon Snow, men nyligen skrev ju MovieZine att hunk-dansken Nikolaj Coster Waldau som spelar Jamie Lannister att Jon Snow ÄR död.

Tänk om Jon Snow faktiskt kommer tillbaka, bara inte i "nästa säsong" utan längre fram? Då stämmer ju skådisarnas förnekanden eftersom frågorna verkar fokusera på Säsong 6. Riktigt säkra kan vi väl inte vara förrän serien är tillbaka den 25 april på HBO, men man får allt ge skaparna en eloge för årets mest omtalade cliffhanger.
| 23 februari 2016 16:00 |