Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

8 september 2015 | 12:00

Captain Americas Chris Evans tror inte vi kommer tröttna på superhjälte-filmer

I motsats till Steven Spielberg.
Det kommer släppas över tjugofem stycken superhjälte-filmer till år 2020. Det kan lugnt sägas att filmbolagen hittat sin guldkalvs-genre för de närmaste åren, men sedan då? Kommer vi tröttna? Steven Spielberg tror det i alla fall. Chris Evans är dock av en lite annan åsikt. I en intervju med Collider förklarade den 34-årige "Captain America"-stjärnan varför han tror att genren kommer att fortsätta frodas.

- Allt kommer att handla om vilken ton de har. Du skulle kunna se Jason Bourne som en typ av superhjälte. Man kan ta vilken superhjälte-film som helst och grunda den i verkligheten. Det är det jag tycker att Joe och Anthony (Russo, regissörerna bakom "Captain America: The Winter Soldier" och kommande "Civil War") gör så bra.

Han fortsätter:

- Vissa superhjälte-filmer känns som "superhjälte-filmer". Russo-filmer känns nästan som mänskliga historier med en liten dos superhjälte på toppen. Så jag antar att publiken kanske tröttnar på de extrema superkrafterna, men så länge filmskapare fortsätter att återuppfinna genren, och tonen, så kommer publiken att fortsätta att gå på filmerna.
| 8 september 2015 12:00 |