Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

8 mars 2016 | 16:00

"Captain America: Civil War" blir Marvels längsta film någonsin

Superhjälte-eposets speltid är avslöjad.
Efter att "Captan America: Civil War" lagts upp på biografkedjan Event Cinemas hemsida har det nu avslöjats att filmen kommer klocka in på hela 146 minuter. Tre minuter längre än "The Avengers", och Steve Rogers nya äventyr blir därmed Marvels längsta film någonsin.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Trailern (som finns nedan) vittnar om en storslagen film där i princip alla Avengers samlas för att göra upp kring Caps och Iron Mans dispyt. Något som tvingar våra kära hjältar att välja sida i ett krig mellan vänner.

I en intervju med Screen Rant avslöjade en av regissörsbröderna Russo, Joe, att de använt en helt ny typ av kamera för en 15 minuter lång sekvens i filmen:

- Vi har en sekvens som är filmad i IMAX-format, och den är cirka 15 minuter lång. Det är den enda sekvensen vi gör med den här kameran nu. Den kom från tillverkaren praktiskt taget en vecka innan vi började använda den. Det är en IMAX 65-kamera, så det är ARRI's 65:a (en typ av kamera som även användes till "The Revenant"). Men vi kommer att filma båda "Infinity War"-filmerna helt och hållet med sådana kameror.
| 8 mars 2016 16:00 |