Film

Skribent

Daniel Feldt

20 maj 2010 | 17:34

Cannes på 60 sekunder: Dag 8

Här är allt du behöver veta om vad som hände under filmfestivalens åttonde dag.

En av visningarna under onsdagen, inom tävlan, var för "Poetry" av regissören Chang-dong Lee. Denna cocktail av poesi från Sydkorea avslutades med en stark applåd från de närvarande i publiken.

Den andra visningen inom tävlan var för "My Joy", en historia om lastbilschauffören Georgy som kör vilse och hamnar i en avlägsen rysk by, avslutades inte med applåder och Indie Movies Online var inte imponerad: "What's the point??? There is no apparent point to this slow and ponderous bundle of tedium. If only My Joy was simply dull though. It turns out to be a deeply alienating affair too, its procession of grotesque characters conveying the impression that rural Russia, where the story takes place, is populated solely by the corrupt, the stupid and the psychotic."

Vid lunchtid på onsdagen så drog en riktigt marathonsittning igång. Det var visningen av Olivier Assayas "Carlos" som har en speltid på 321 minuter. Det vill säga 5 timmar och 21 minuter. Räkna med att det var flera i salongen som led av träsmak i väl valda kroppsdelar.

"Carlos" handlar om mannen som var en central figur i den internationella terrorismen under 1970- och 1980-talet. Den episka filmen berättar historian om Carlos från början till slutet och gillades av Todd McCarthy: "Carlos är allt som "Che" ville vara - och mera."

Vi sprang även på Anastatios Soulis, vinnaren av l'Oreal Rising Star på Stockholms Filmfestival, och tog en liten pratstund med honom.

Peter Sciretta på /Film har sett en skräckfilm från Uruguay, 79 minuter lång och filmad i en enda tagning. Imponerande! Peter verkade gilla "The Silent House" och med

Avslutningsvis så var Elizabeth Banks vacker på den röda mattan under gårdagen.

| 20 maj 2010 17:34 |