Film

Skribent

Mats Karlsson

2 augusti 2013 | 00:01

Cameron gör tre uppföljare till "Avatar"

Utökar antalet uppföljare från två till tre, där "Avatar 4" kommer till biograferna 2018.

Tidigare idag rapporterade vi om att James Cameron hade anlitat en manusförfattare till uppföljaren "Avatar 2", men nu rapporterar Deadline att Cameron kommer att utöka uppföljarna med en film. Med andra ord blir det tre uppföljare och fyra filmer totalt i filmserien, något som Cameron var inne på redan förra året.

Dessutom har Cameron tillsammans med Fox anlitat ytterligare tre manusförfattare, förutom Josh Friedman. De är Rick Jaffa och Amanda Silver ("Rise of Planet of the Apes") samt Shane Salerno ("Salinger"). De tre manusförfattarna ska tillsammans med Cameron skriva manus till alla tre filmer.

Cameron planerar att spela in de tre filmerna samtidigt, men släppa filmerna en och en. "Avatar 2" får biopremiär i december 2016, "Avatar 3" i december 2017 och "Avatar 4" i december 2018.

- Jag har insett att "Avatar"-världen, storyn och karaktärerna har blivit mer innehållsrik än vad jag kunde ana från början. Det har blivit uppenbart att två filmer är inte tillräckligt för att fånga allt jag vill ta till bioduken, berättar Cameron.

Inspelningarna av de tre filmerna beräknas starta nästa år.

| 2 augusti 2013 00:01 |