Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

29 maj 2015 | 16:30

Cameron Crowes "Aloha" åker på det i pressen

Här kan du se de första 8 minuterna ur filmen.
Den var redan innan släppet omtalad, i negativa ordalag alltså. Gruppen "The Media Action Network for Asian Americans" kallade filmen "Aloha", med Bradley Cooper, Emma Stone och Rachel McAdams i huvudrollerna, för en "förolämpning mot den rika Hawaiianska kulturen" och regissören Cameron Crowe har anklagats för så kallad "whitewashing", alltså att ge etniska roller till vita skådespelare. Nu har de första omdömena trillat in från staterna, och maken till så här pass sågad har Crowe nog aldrig blivit (även om "Elizabethtown" fick sin beskärda del kritik).

Hollywood Reporter kallar den "djupt förvirrad med mestadels forcerad kemi", Variety säger att den är "fatalt omdömeslös", och IndieWire menar att filmen är "chockerande dålig med fasansfull dialog".

Det har ryktats om att inspelningarna dragits med stora problem, med bland annat omfattande ominspelningar av hela sektioner och ett kraftigt klippningsarbete för att rädda slutresultatet. "Aloha" skulle egentligen få premiär under julen men har alltså skjutits fram till nu, vilket gör att det, enligt The Guardian, ser lite underligt ut att filmen är menad att utspela sig i juletider.

I ett försök att motverka den här dåliga publiciteten har Sony nu gjort de första 8 minuterna ur filmen tillgängliga att kolla in, och på så sätt bevisa att filmen är bättre än ryktet. Tyvärr är YouTube-klippet inte tillgängligt i Sverige i skrivande stund, men länken nedan tar dig till en version som fungerar här.


Cameron Crowe är annars mest känd för "Almost Famous", om en kämpande musikjournalist som får chansen att följa det fiktiva bandet "Stillwater" under en hel turné. Den filmen är som bekant fantastisk, och scenen med allsången i bussen, eller citatet "I AM A GOLDEN GOD!" stannar kvar hos de flesta som ser den. Här läser du recensionen.


"Aloha" får i vilket fall som helst svensk biopremiär den 21:a augusti.

Vill du se den?
| 29 maj 2015 16:30 |