Film

Skribent

Andreas Samuelson

8 november 2022 | 16:30

Cage i ny psykologisk skräckis

Allas vår Nicolas Cage är klar för huvudrollen i nya skräckthrillern ”Longlegs”
Oscarsvinnaren har blivit en stor favorit inom skräckgenren på senare år med minnesvärda roller i filmer som ”Mandy”, ”Color Out of Space”, ”Prisoners of the Ghostland” och ”Willy’s Wonderland”.
 
Nu är det klart att han ska bidra med sin extraordinära talang och personlighet i en ny rysare. Handlingen är än så länge hemlig men filmen beskrivs som en psykologisk thriller i klassisk Hollywood-anda, skriver Deadline.
 
För manus och regi står Oz Perkins, son till Anthony (Norman Bates i ”Psycho”). Perkins junior har även han blivit ett intressant i skräckgenren med titlar som ”The Blackcoat's Daughter”, ”I Am the Pretty Thing That Lives in the House” och ”Gretel & Hansel”.
 
Cage ska även producera med sitt produktionsbolag som senast gjorde ”Pig” och ”The Unbearable Weight of Massive Talent” och inspelningen planeras att starta 2023. Det är alltid osäkert och oförutsägbart om Cages filmer, speciellt inom skräckgenren, blir topp eller flopp. Vi hoppas självklart på det förstnämnda och att vi åtminstone som vanligt får avnjuta en härligt bisarr Cage-prestation.
| 8 november 2022 16:30 |