Serie

Skribent

MovieZine

9 november 2021 | 10:15

C More storsatsar på young adult-serier under 2022

Först ut är kärleksdramat "Heartbeats" med premiär 12 januari.
Sommarflörtar, studentliv och sociala medier står på agendan när C More presenterar de första originalserierna i sin stora young adult-satsning, som når publiken nästa år.

Först ut är kärleksdramat "Heartbeats" med premiär 12 januari. Serien är baserad på den norska tittarsuccén "Hjerteslag" och utspelar sig i ett Stockholm där unga hjärtan möts i kärlek, intriger och svåra livsval. Serien regisseras av Linn Mannheimer ("Alla hästar hemma", "Trettiplus").

- Min ambition är att berätta om livet som tjugonånting - på riktigt! Mycket material kommer från hur jag själv upplevde den tiden; att vilja vara vuxen och barn på samma gång. Allt var svart och vitt, av och på. Man vill vara fri men ändå känna nån slags meningsfullhet, hitta en trygghet utan att bli för inrutad. Gå ut flera kvällar i veckan fast man inte har råd. Och allt pirr - uteliv, oskyldiga flirtar, gå hem tillsammans i sommarnatten. Vi vill skapa en värld man känner igen och inte vill slita sig från, säger Linn Mannheimer.

Inspelningen är även igång för två ytterligare young adult-serier, "Likea" och "Korridoren", som båda har planerad premiär senare samma år.
 
 

C Mores kommande young adult-titlar

 
Heartbeats

En kärleksberättelse om hur en oskyldig flirt kan ställa två människor inför ett livsavgörande beslut. "Heartbeats" är baserad på den norska tittarsuccén "Hjerteslag" av ANTI AS/TV2 Norge. Serien regisseras av Linn Mannheimer som även är huvudförfattare. Amy Deasismont ("Thunder in my Heart") är avsnittsförfattare.

Likea

"Likea" är en humorserie om livet som influencer skapad av Vera Herngren och Felicia Danielsson. Serien regisseras av Eddie Åhgren och produceras av Jonas Åhlund för FLX. Inspelning har startat och pågår under hösten 2021 med planerad premiär 2022 på C More.

Korridoren

"Korridoren" är ett samtida drama som utspelar sig i studentmiljö. Manusförfattare är Emil Stenberg, Emil Eriksson och Alexander Havelda. Serien regisseras av Molly Nutley. Inspelningen pågår under hösten 2021 med planerad premiär 2022 på C More.
| 9 november 2021 10:15 |