Serie

Skribent

Josefine Krischausky

14 december 2021 | 22:30

C More sluter deal med BritBox – får in 3000 timmar brittiskt innehåll

Med start i början av 2022 får streamingtjänstens användare tillgång till en stor samling klassiker, blandat med nya originalserier.
Efter årsskiftet kommer kunder hos C More kunna ta del av en omfattande samling ny underhållning. Tjänsten presenterar ett nytt, nordiskt partnerskap med BritBox, som tar med stora mängder innehåll från Storbritannien till de svenska tittarna. 
 
Samarbetet låter C More utöka sin katalog med över 3000 timmar brittiskt innehåll. Det utlovas ett brett och högkvalitativt utbud, med både kritikerrosade draman, kriminalthrillers, komediserier och dokumentärer. 
 
- Brittiskt drama har sedan länge varit väldigt uppskattat hos den nordiska publiken och vi ser detta som ett perfekt komplement som tillför både bredd och djup till vår innehållskatalog, säger Anna Chrona, Head of Commercial på C More i ett pressmeddelande.
 
BritBox är ett samarbete mellan BBC och ITV, och tjänsten blandar nya, egna originalproduktioner med omtyckta, brittiska klassiker. Vilka specifika titlar som görs tillgängliga i Sverige meddelas vid senare tillfälle, så om vi kommer kunna streama stora tittarfavoriter som "Doctor Who" återstår i nuläget att se. 
 
Innehållet från BritBox släpps för C Mores svenska användare under början av 2022. För den som inte är kund hos C More kommer det även finnas möjlighet att prenumerera på Britbox separat, skriver Deadline
| 14 december 2021 22:30 |