Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 juli 2018 | 11:30

"Buffy the Vampire Slayer"-skaparen gör ny sci-fi-serie för HBO

Joss Whedon har gjort sig legendarisk i tv-världen efter att ha skapat serier som "Firefly", "Buffy the Vampire Slayer" och "Agents of S.H.I.E.L.D.".
"Buffy" var en succé redan när serien rullade på tv i slutet av 90-talet och under början av det nya milleniumet. I takt med att tv-världens många äldre serier har flyttat in i streamingtjänster, så har "Buffy" - med Sarah Michelle Geller i huvudrollen, växt fram som en självklar kultklassiker.
 
Det samma gäller sci-fi-serien "Firefly", som chockartat lades ned efter bara en säsong - men har sedan dess hyllats som en av de bästa rymdserierna någonsin. På filmsidan ligger Joss Whedon bakom filmer som "Avengers", "Avengers: Age of Ultron" och ("Firefly"-filmen) "Serenity".
 

Firefly
 
När Variety under gårdagen rapporterade att Whedon nu är klar för att skapa en ny sci-fi-serie, för kvalitetskanalen HBO dessutom - kan min reaktion endast beskrivas som ren och skär lycka i tv-hjärtat. Hans nya serie kommer att heta "The Nevers" och ska handla om en grupp Viktorianska kvinnor med ovanliga "förmågor", obevekliga fiender och ett uppdrag som kan komma att förändra världen.
 
Whedon kommer att skriva, regissera, exekutivt producera samt agera showrunner för den nya serien. I ett uttalande från skaparen själv, framgår det att peppen över att få dra igång projektet är hög.
 
- Jag kunde helt ärligt inte vara mer peppad. "The Nevers" är nog den mest ambitiösa berättelse som jag har skapat, och jag kan inte tänka mig ett bättre hem för det än hos HBO.
 
Kommer du att ge Whedons "The Nevers" en chans när den är klar - och vilken är din nuvarande favoritserie eller film från kultmaskinen Whedon? Kommentera gärna nedan!
| 14 juli 2018 11:30 |