Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 november 2021 | 14:00

Bruce Campbell lägger "Evil Dead"-Ash bakom sig

Kommer inte spela Ash igen: "Jag har ingenting kvar att ge."
Trots en lång och lysande karriär för skådespelaren Bruce Campbell, kommer han nog för alltid att bli förknippad med sin "Evil Dead"-karaktär Ash Williams. Campbell slog igenom i Sam Raimis lågbudgetskräckis för 40 år sen men känner sig redo att lägga motorsågen på hyllan och rollen bakom sig för gott.

- Jag är färdig med att spela Ash. Så det återstår att se hur franchisen kan gå vidare utan den karaktären, men det finns fler historier. Nuförtiden fokuserar vi på boken. Den där satans boken dyker upp överallt. Nu dyker den upp hos en singelmamma i storstaden, så det ska bli kul att leka med.
 
Sam Raimis kultrysare "Evil Dead" från 1981.
 
Campbell är fortfarande involverad i filmserien som producent till den kommande, fristående filmen "Evil Dead Rise". Planen är att låta "Evil Dead"-serien leva vidare även utan Ash. I intervjun med Collider berättar den nu 63-årige skådisen hur tv-serien "Ash vs Evil Dead" var nära att ta knäcken på honom.

- Ash är borta. Pensionerad. För jag kan inte längre spela honom, rent fysiskt, så varför göra det? Men vi är fortfarande filmskapare, vi är kreativa, så hur kan vi få detta att rulla vidare? Sam handplockade Fede Alvarez till en remake för några år sen. Han handplockade Lee Cronin till den här filmen. Under Sam Raimis beskydd hoppas vi att de ska göra ett bra jobb.

- Jag har gett allt, jag har ingenting kvar att ge. De tre säsongerna var de längsta säsongerna i mitt liv. Det var enormt fysiskt krävande för mig, säger Campbell.
| 29 november 2021 14:00 |