Film

Skribent

MovieZine

21 april 2020 | 08:00

Brosnan: "Tarantino pitchade mig en Bond-idé på fyllan"

007-stjärnan minns den gången han träffade Quentin Tarantino över några martinis...
"Die Another Day" från 2002 blev Pierce Brosnans sista film som agent 007. Men det hade kunnat bli en femte, om Quentin Tarantino fick som han ville.

Regissören bakom "Pulp Fiction" och "Kill Bill" träffade Brosnan över några martinis för att presentera sin idé för James Bond. Skådespelaren avslöjade detta under en livekommentar till filmen "GoldenEye" igår, enligt tidningen Esquire:

- Det var efter "Kill Bill vol. 2". Han ville träffa mig så jag åkte till Hollywood och mötte honom på Four Seasons. Quentin var försenad, han gjorde press en trappa upp, och någon skickade mig martinis.
 
 
Efter ett par glas dör Tarantino upp, och herrarna fortsatte att dricka och spåna på en Bond-film ihop. Brosnan minns att de blev fulla och högljudda:

- Han slog i bordet och sa: "Du är den bäste James Bond, jag vill göra James Bond" (...) Jag gick tillbaks till producenterna och berättade det, men det var inte menat att hända. Ingen Tarantino för James Bond. Det hade varit kul att se.

Tyvärr får vi inte veta mer om Tarantinos planer för filmen - gissningsvis något mer skruvat och blodigt än vad vi vanligtvis får se fråm EON PRoductions. Bond-producenterna valde en säkrare väg och anlitade Martin Campbell ("GoldenEye") som fick inviga Daniel Craig-eran med "Casino Royale".
 
Hade ni velat se en Bondfilm signerad Tarantino? Kommentera nedan.
| 21 april 2020 08:00 |