Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 maj 2018 | 08:00

"Brooklyn Nine-Nine" räddas av NBC som ger serien en sjätte säsong

Den hyllade komediserien lades ned under dagen igår av FOX, efter fansens kärlek återuppstår den nu hos konkurrenten NBC.
"Brooklyn Nine-Nine" blev under gårdagen en av 16 andra tv-serier som inte fick förnyat förtroende. Till skillnad från de flesta andra nedlagda serierna, drog en väldig "rädda B99"-kampanj igång i sociala medier.
 
Hoppet riktades först mot Hulu, eftersom streamingtjänsten nyligen hade säkrat rättigheterna att visa "Brooklyn Nine-Nines" tidigare säsonger. Hulu meddelade däremot under natten mellan fredag och lördag att de inte avsåg att plocka upp serien för en sjätte säsong.
 
Istället klev NBC, som själva lagt ned ett gäng serier under fredagen, in och meddelade att de nu har beställt en sjätte säsong (bestående av 13 nya avsnitt) av "Brooklyn Nine-Nine". 
 
 
Robert Greenblatt, ordförande vid NBC Entertainment, uttalade sig under natten (via Variety) om kanalens beslut.
 
- Ända sedan vi sålde den här serien till FOX har jag ångrat att vi lät den komma undan, det är verkligen på tiden att den kommer tillbaka till sitt rättmätiga hem. Mike Schur, Dan Groor och Andy Samberg växte upp hos NBC och vi är alla glada över att en av de smartaste, roligaste och bästa komedierna på väldigt länge kommer att ta en plats bland våra komediserier.
 
"Brooklyn Nine-Nine" blir nu seriens medskapare, Mike Shurs, tredje tv-serie hos NBC. Han ligger även bakom hyllade "The Good Place" samt kommande "Abby's".
 
Kommer du att ge "Brooklyn Nine-Nine"-fortsättningen hos NBC en chans? Kommentera gärna nedan!
| 12 maj 2018 08:00 |