Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

20 augusti 2015 | 11:00

"Bron" tillbaka 27 september i SVT

Sofia Helin axlar rollen som Saga Norén, Länskrim, Malmö för tredje gången.
Men som MovieZine tidigare rapporterat har hennes parhäst, Kim Bodnia, som spelat Sagas danska motsvarighet Martin Rohde, hoppat av serien. Tydligen gillade han inte riktningen hans rollfigur tog i manuset. Istället ska Saga tilldelas en ny partner, när ännu en hiskelig, gränsöverskridande mordhistoria tar sin början, 13 månader efter att förra fallet fått sin lösning.

Här är den senaste trailern:


Dansk-svenska "Bron" är en succéskapelse av Hans Rosenfeldt, där den första säsongen kan ståta med att ha sålts till över 130 länder. Den har också fått två utländska remakes, dels den fransk-brittiska "The Tunnel", dels den amerikansk-mexikanska "The Bridge"

Dessutom har den vunnit en drös priser, bland annat Prix Europa 2012 för bästa tv-serie, och på förra årets Kristallen-gala fick "Bron" pris för Årets tv-drama och Sofia Helin pris för Årets kvinnliga skådespelerska i en tv-produktion. 

I dag meddelade SVT via sin höstpresentation att säsong tre av "Bron" har premiär i SVT1 den 27 september, kl. 21.00. Bara att bänka sig då!  
| 20 augusti 2015 11:00 |