Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

23 december 2023 | 11:00

Sista chansen: Tidernas mest rafflande svenska kriminalserie lämnar Netflix vid nyår

Säg ajöss till Saga Norén och “Bron” som försvinner från Netflix den 31 december. Lyckligtvis finns serien fortfarande att streama på SVT Play.
Den bästa kriminalserien som Sverige ligger bakom är en samproduktion tillsammans med våra gamla rivaler - danskarna. “Bron” är namnet och i fyra rafflande säsonger får vi följa Saga Norén och hennes danska kollegor som löser mord runt Skåne och Danmark.
 
Men den 31 december lämnar tyvärr “Bron” streamingtjänsten Netflix. Detta är dock inget att hänga läpp över, då serien fortfarande kan streamas i sin helhet på SVT Play. Första säsongen av “Bron” som handlar om ett mord på Öresundsbron, sändes under 2011 och därefter fortsattes den visas till 2018.
 
Serien blev en hit direkt och hittills har vi fått hela sju nyinspelningar. De mest omtalade har varit “The Tunnel” som utspelar sig i tunneln mellan Frankrike och Storbritannien, och amerikanska “The Bridge”, som utspelar sig vid gränsen mellan USA och Mexiko.
 
Har man redan sett “Bron” och vill ha mer av samma vara, så ska du hålla utkik på TV4 Play+ under juldagen. Då har nämligen en ny kriminalserie vid namn “Sanningen” premiär, och här spelar Sofia Helin återigen en luttrad kriminalare som måste lösa brott i Skåne.
 
 
Vilken svensk serie tycker du är den bästa någonsin?
| 23 december 2023 11:00 |