Serie

Skribent

MovieZine

5 oktober 2020 | 11:00

"Bröllop, begravning och dop" blir biofilm

Colin Nutleys tv-serie får fristående fortsättning på bio.
TV-seriens andra säsong hade nyligen premiär på C More. Nu är det klart för ytterligare festligheter och intriger i en fristående biofilm. Hela stjärnensemblen tar i vinter steget ut på biograferna i "Bröllop, begravning och dop - filmen", regisserad av Colin Nutley, som också svarar för manus tillsammans med Helena Bergström.

I filmen får vi fortsätta följa familjerna Öhrn och Seger och tar oss genom höst och vinter, på väg mot julfirande och mot en nyårsafton som oundvikligen innebär ett slut på det gamla och en början på något nytt... En film om kärleken och döden och allt däremellan.

Den namnkunniga skådespelarensemblen återförenas i form av Helena Bergström, Maria Lundqvist, Molly Nutley, Angelika Prick, Marie Göranzon, Johan H:son Kjellgren, Jan Malmsjö, Andreas T Olsson, Peter Harryson, Alexander Karim, Helena af Sandeberg, Robert Gustafsson, Tomas von Brömssen, Philip Zandén, Klas Wiljergård och Jonathan Fredriksson.

- Att jobba med dessa skådespelare vore varje filmskapares dröm - och att få se dem på vita duken är grädden på tårtan, säger Colin Nutley i ett pressmeddelande.

Andra säsongen av succéserien ”Bröllop, begravning, och dop” hade premiär på C More den 14 september och på TV4 den 27 september.
| 5 oktober 2020 11:00 |