Film

Skribent

MovieZine

19 december 2020 | 08:40

Bröderna Russo regisserar Simon Stålenhags sci-fi "Electric State"

"Avengers"-duon sätter Millie Bobby Brown i huvudrollen.
Det har länge varit känt att Simon Stålenhags "Passagen" ska bli Hollywood-film, under Joe och Anthony Russos produktionsolag AGBO. Nu avslöjas det att bröderna även ska regissera filmen.

Det blir deras comeback till sci fi-genren efter de två senaste "Avengers"-filmerna.
 
 
Hollywood Reporter tillägger också att Millie Bobby Brown spelar huvudrollen. "Stranger Things"-stjärnan får spela tonåring i en alternativ framtid, som får påhälsning av en gullig men märklig robot. Hon inser att han är skickad av hennes försvunne bror, och de båda ger sig ut i världen för att hitta honom.

I ett uttalande till media försäkrar bröderna Russo om att Universal "har lovat en biolansering av filmen" som går under engelska titeln "Electric State".

- Det är en otrolig nyhet för oss som filmskapare, och för publiken världen över som längtar efter att se film på bio igen, säger Joe och Anthony Russo.
 

Köp Stålenhags "Passagen" på Bokus.com

 
Goda nyheter med andra ord för Stålenhag-fans och för alla oss med en soft spot för snygg, dystopisk science-fiction. Boken "Passagen" blev verklighet 2017 tack vare en framgångsrik Kickstarter-kampanj. Det räcker med att titta på Stålenhags bilder för att förstå att en översättning av svenskens bildvärld till film, inte är något litet projekt.
 
Stålenhags verk har senast filmats av Amazon: tv-serien "Tales From the Loop" finns nu att streama på Prime Video.
| 19 december 2020 08:40 |