Film

Skribent

Mats Karlsson

23 december 2017 | 15:00

"Bright" får uppföljare

Stremingjätten låter inte kritikermottagandet sätta käppat i hjulet för ytterligare en film med Will Smith.
Trots den beska kritiken har Netflix beställt en uppföljare till David Ayers "Bright". Will Smith som spelar huvudrollen i första filmen har redan skrivit på för uppföljaren, rapporterar Bloomberg.
 
"Bright" blev Netflix första storfilm med 100 miljoner dollar i produktionsbudget, men mottagandet blev dessvärre inte det bästa (32% på Rotten Tomatoes). En del kritiker har till och med gått så långt att man har utsett "Bright" till en av årets sämsta filmer, men som procentsatsen på Rotten Tomatoes antyder har långt ifrån alla sågat den längs fotknölarna (däribland MovieZine som gav filmen en trea i betyg).
 
Ovanstående faktum har inte påverkat Netflix förtroende för filmen. Streamingjätten jobbar som bekant mer långsiktigt än traditionella studios i Hollywood, det vill säga man behöver inte invänta intäktsrapporter för att kunna motivera ett klartecken för en uppföljare. Netflix ser potential med en fortsättning och därmed behålla ett inarbetat namn som Will Smith.
 
I första filmen kretsar handlingen kring en osannolik polisduo, en människa och en orch, som arbetar dygnet runt för att hålla staden säker från mörka krafter och en underlig underjordisk värld fylld av gängvåld. Precis som MovieZines recensent Viktor Jerner skriver öppnar filmen upp för en potentiell fortsättning, något som givetvis var Ayers och Netflix ursprungliga plan.
 
Av förståeliga skäl är ytterst lite känt om uppföljaren, vem som skriver manus och regisserar och vad den kommer att handla om återstår att se.
 
Vad säger ni, ser ni fram emot uppföljaren?
| 23 december 2017 15:00 |