Film

Skribent

Annons

6 november 2017 | 09:00

Brie Larson är aktuell med romantiska ”Basmati Blues”

Oscarsvinnaren Brie Larson dansar in i streamingutbudet i veckan med en romantisk, Bollywood-inspirerad komedi.
En briljant forskare skickas från labbet till Indien, för att sälja det genmanipulerade ris som hon har skapat. Hon förstår inte att det kommer att skada de odlare som hon försökte hjälpa.

Det låter kanske inte som ett klassiskt upplägg för en romantisk komedi, men namnet Brie Larson borde göra en del tittare nyfikna. Den amerikanska skådespelerskans status har fullkomligt exploderat de senaste åren, sedan hon vann sin Oscar för ”Room”.

Efter independent-dramat har hon mött monster i ”Kong: Skull Island”, skjutit skarpt i ”Free Fire” och fått rollen som superhjälte i ”Captain Marvel”. Hon ska också regidebutera med långfilmen ”Unicorn Stone”.

Men först är hon aktuell i ”Basmati Blues”, en Bollywood-inspirerad kärleksfilm som du kan streama idag på bland annat Plejmo, iTunes och SF Anytime. Kolla in trailern här:
 
 
Om filmen:

”Basmati Blues” är en musikalisk komedi där vi får följa Linda Watt (Brie Larson), en introvert men briljant ung forskare som plockas bort ur sitt företags laboratorium och skickas till Indien av sin chef (Donald Sutherland).

Hon ombeds att sälja “Rice 9”, ett genetiskt modifierat ris som hon själv tagit fram – omedveten om att riset kommer förstöra för de indiska jordbrukarna som hon tror hon hjälper.

Vid ankomsten till Indien, är Linda överväldigad av det okontrollerade kaoset och drabbas av en kulturkrock. Hon blir presenterad för den unga och ambitiöse byråkraten, William (Saahil Sehgal) som, tillsammans med sin mamma, bestämmer sig för att de passar perfekt tillsammans. Linda träffar också Rajit (Utkarsh Ambudkar), en rebellisk universitetsstudent som tvingas avsluta sina studier på grund av dålig ekonomi och som också ifrågasätter Lindas motiv. Trots deras lekfulla antagonism eller kanske på grund av den, faller hon för honom.

”Basmati Blues” pulserar av färger och rytmer från Indien och innehåller, specifikt för filmen, originalsånger producerade av Pearl Jam, Sugarland, Goldspot, Dave Baerwald och Sonu Nigam.
| 6 november 2017 09:00 |