Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 april 2021 | 09:30

”Bridesmaids”-duon skriver ny Disneyfilm om Askungens systrar

Kristen Wiig och Annie Mumolo ska berätta om Askungens elaka styvsystrar.
Har du någonsin funderat på Askungens styvsystrar och önskat att de fick en egen film? Kanske inte, men snart kommer den ändå. (De är säkert bara missförstådda!)

Disney har beställt en spelfilm som ska berätta den välkända historien om Askungen på nytt, men ur de två elaka systrarnas vinkel. En sagomusikal som sträcker sig från deras barndom och fram till Askungens giftermål med prinsen, skriver The Wrap.
 
 
För manus står Kristen Wiig och Annie Mumolo, den Oscarsnominerade duon bakom komedin ”Bridesmaids”. Wiig och Mumolo skrev senast den kritikerrosade komedin ”Barb and Star go to Vista del Mar”, där de också spelar huvudrollerna som medelålders tanter på en händelserik semester. Filmen väntar fortfarande på svensk premiär.
 
Tyvärr ska de inte själva spela Askungens systrar, men deras inblandning tyder på en film med mycket humor.
 
 
I ”Berättelsen om Askungen” (2015) spelades titelrollen av Lily James, medan Sophie McShera och Holliday Grainger syntes som systrarna Drisella och Anastasia.
 
 
Studion har flera projekt på gång med sina mer eller mindre ikoniska skurkar i fokus efter de populära ”Maleficent”-filmerna. I maj ser vi Emma Stone som Cruella deVil i filmen ”Cruella”, och en tv-serie om Gaston och LeFou planeras.
| 17 april 2021 09:30 |