Film

Skribent

Viktor Eriksson

17 april 2024 | 22:30

Brian Cox: Joaquin Phoenix var fruktansvärd i “Napoleon”

“Succession”-skådespelaren konstaterar att han själv hade gjort det mycket bättre.
Brian Cox har sett Ridley Scotts “Napoleon” och han har inte vidare mycket snällt att säga om vare sig filmen eller Joaquin Phoenix insats i huvudrollen som den franske kejsaren.
 
– Fruktansvärd. Den är fruktansvärd. En i sanning fruktansvärd insats av Joaquin Phonix. Det är rentav skrämmande. Jag vet inte vad han tänkte, jag tycker att det helt och hållet är hans fel och jag tror inte att Ridley Scott hjälpte honom, sa “Succession”-stjärnan i samband med ett framträdande vid eventet HistFest i London, rapporterar The Standard.
 
Men han slutade inte där.
 
Brian Cox i "Succession".
 
– Jag hade spelat det mycket bättre än Joaquin Phoenix, det kan jag säga. Du kan säga att det är bra drama men nej, det är lögner.
 
– Det är ett slags knäppt framträdande, summerade Cox. Skådespelaren kritiserade också hur historisk korrekthet kan offras för att göra en film mer spektakulär, en diskussion som sedan tidigare omgärdat Ridley Scotts “Napoleon”.
 
– “Braveheart” är en hög med smörja, fortsatte den skottske skådespelaren om Mel Gibsons film där Cox själv medverkade.
 
– Mel Gibson var fantastisk men det är bara massa lögner. Han gjorde aldrig någon fransk prinsessa gravid. Det är massa trams den filmen.
 
Håller du med Brian Cox? Eller är han elak? Både och?
| 17 april 2024 22:30 |