Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 augusti 2021 | 19:00

"Breaking Surface" får engelskspråkig remake

Inspelningen av "The Dive" är redan igång.
Den svenska överlevnadsthrillern "Breaking Surface" har en engelskspråkig remake på gång.

Redan förra året skrev Deadline om den tyskproducerade "The Dive", som följer samma handling: två dykande systrar, en blir fastklämd på havets botten, syret börjar ta slut och en kamp på liv och död börjar.

Nu kan MovieZine bekräfta att inspelningen har börjat med tyske regissören Maximilian Erlenwein bakom kameran. Filmen spelas in på Malta och i Tyskland med Sophie Lowe ("Blow the Man Down") och Louisa Krause ("Billions") i huvudrollerna som Drew och May. I "Breaking Surface" spelades de två systrarna av Madeleine Martin och Moa Gammel.
 
 
 - Det ska bli jättekul att se en ny version av filmen, och det är ännu en ganska trevlig bekräftelse på att kärnan i storyn är gripande, spännande och universell, kommenterar Joachim Hedén som skrev och regisserade "Breaking Surface" som fick biopremiär i början av 2020.
 
Själv är han inte involverad i produktionen av den nya filmen, men har konsulterats vid förberedelserna och delat med sig av erfarenheter från inspelningen av "Breaking Surface". Men detta blir en helt ny film, säger han till MovieZine:

- De har gjort en del andra val både produktions- och storymässigt, så det ska bli väldigt spännande att se denna version. Förutom att föra in nya idéer och element så kommer de också hämta tillbaka en del idéer som fanns i mina tidigare versioner av manuset till "Breaking Surface", men som inte kom med i vår film. Så just det, att de idéerna får liv på duken nu är kanske det mest spännande för min personliga del.
| 31 augusti 2021 19:00 |