Serie

Skribent

Patrik Jonsson

15 april 2013 | 21:30

"Breaking Bad" kan få en spinoff

Patrik Jonsson guidar genom veckans TV-nyheter, inklusive Saul Goodmans comeback.

Nu i sommar kommer AMC:s trogna gamla tjänare "Breaking Bad" att tacka för sig då de åtta avslutande avsnitten av serien bränns av, redan nu har dock ryktet kring en spin-off tagit fart.

Självklart behöver en framgångsrik serie som "Breaking Bad" en stark ersättare inom en snar framtid. Jag har full förståelse för att AMC är sugna på att satsa på något så pass säkert som en spin-off, men frågan är ju ifall det är den rätta vägen att gå? Nu är dock ännu inget ristat i sten, långt ifrån, men Sony TV ska vara i startgroparna att utveckla en serie som ska kretsa kring karaktären Saul Goodman. Ni som följer serien vet mycket väl vem detta är; en småsliskig men ändå oerhört skicklig försvarsadvokat grymt härligt gestaltad av skådespelaren Bob Odenkirk.

Karaktären Saul Goodman gjorde entré i den andra säsongen och har sedan dess varit en av seriens mest kända och färgstarka figurer. Goodman är påhittad av "Breaking Bads" skapare Vince Gilligan samt manusförfattaren tillika producenten Peter Gould, båda dessa herrar ska vara inblandade i seriens eventuella spin-off. Just nu går tydligen tankarna kring att göra serien mer åt det komiska hållet. Den som lever får se.

Vietnamkriget verkar sannerligen vara en av de nya flugorna i TV-branshen. Förra veckan rapporterades det om två stycken serier med tema Vietnam, FX:s "They Marched Into Sunlight" och Cinemax:s "Quarry", den här veckan har Starz gett sig in i leken och serien heter "Airborne". Serien ska lägga sin fokus på en helikopterbesättning och bakom det hela står Gideon Yago ("Newsroom") samt Rob Tapert ("Spartacus"). Kanalen har även beställt tretton avsnitt av en serie kallad "Fortitude" vilken är en dramathriller som ska kretsa kring mordet på en forskare i en liten ort i Arktis. Även den brittiska kanalen Sky Atlantic ska sända serien, något premiärdatum är dock i dagsläget icke spikat.

Efter framgångarna med "Hatfields & McCoys", "The Bible" och "Vikings" så vet vi sedan tidigare att History Channel snart kommer med miniserien "Bonnie & Clyde", nu har dock kanalen avslöjat att den serien inte är den enda de har under produktion. En miniserie som ska kretsa kring utbrytarkungen tillika magikern Harry Houdini är att vänta och enligt rykten är Adrien Brody aktuell för att spela Houdini själv. Dessutom har de en serie i startgroparna med titeln "Sons of Liberty" vilken ska ha det amerikanska revolutionskriget (1775-1783) i fokus där vi bland annat ska få bekanta oss med historiska personer som Samuel Adams, John Adams och John Hancock.

Norman Bates och hans mamma kommer att göra oss sällskap i minst ett år till då A&E har förnyat serien "Bates Motel" och därmed gett den en andra säsong. Ytterligre tio avsnitt är att vänta nästa vår. Kanalen har även gett grönt ljus till seriemördarthrillern "Those Who Kill", vilken är en remake på den danska serien "Den som dräper". 10 avsnitt blir det och en premiär är att vänta nästa år, i huvudrollerna finns Chloe Sevigny och James D'Arcy.

Den gamla mafiosen Michael Imperioli ("The Sopranos") har tilldelats en större roll i den sjunde säsongen av "Californication" och ytterligare en av mina favoriter, Patricia Arquette, har fått en roll i den fjärde säsongen av "Boardwalk Empire".

The CW har lagt ned "Cult", föga förvånande, ge nu Robert Knepper en roll i en mer värdig serie.

Lite premiärdatum ska vi ha och vi kan väl börja med Starz som har avslöjat när den andra säsongen av "Magic City" drar igång (finally!) och det är den fjortonde juni som gäller. Sedan har A&E avslöjat debutkvällen för den andra säsongen av "Longmire" och den fjärde säsongen av "The Glades", den 27:e juni gäller för båda två. Slutligen har vi TNT och några av deras serier; "Frankling & Bash" - 19:e juni, "Rizzoli & Isles" - 25:e juni, "Perception" - 25:e juni och "Cold Justice" - 3:e september.

Det var det det, hörs snart!

| 15 april 2013 21:30 |