Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 december 2021 | 15:00

Brad Pitts racingdrama skapar budkrig i Hollywood

Regissören bakom "Top Gun: Maverick" och producenten Jerry Bruckheimer har ett av Hollywoods hetaste projekt just nu.
Här är en succétrio som Hollywood inte kan säga nej till. Regissören Joseph Kosinski ("Top Gun: Maverick", "Tron Legacy") och veteran-producenten Jerry Bruckheimer planerar ett racingdrama med Brad Pitt i huvudrollen.

Den ännu namnlösa filmen har under gårdagen orsakat budkrig i Hollywood där alla stora studios slåss om rättigheterna. Hollywood Reporter rapporterar att Sony, Universal, MGM och Disney har gett sig in i racet mot streamingjättarna Netflix, Apple och Amazon.

Blockbustervana manusförfattaren Ehren Kruger ("Transformers: Age of Extinction") har skrivit manus. Vad/vem filmen ska handla om framgår inte, men enligt rapporter är brittiske Formel 1-föraren Lewis Hamilton inblandad på ett hörn.
 
 
Kombinationen av stora namn och snabba bilar är för bra för att missa. Med en filmstjärna av Pitts kaliber bakom ratten har detta potential att bli lika bra som Ron Howards "Rush" och James Mangolds "Le Mans '66". 
 
Lustigt nog var Joseph Kosinski tänkt att regissera "Le Mans '66" med Tom Cruise och Brad Pitt för några år sedan, innan projektet bytte händer och stjärnor. 
| 4 december 2021 15:00 |