Film

Skribent

Andreas Samuelson

30 december 2022 | 11:10

Brad Pitt fick Courtney Love sparkad från ”Fight Club”

Rocksångaren Courtney Love kunde ha fått kvinnliga huvudrollen i David Finchers kultfilm men avskedades på grund av en Nirvana-film.
Love, känd som sångerska i rockbandet Hole, var även (ö)känd för sitt vilda leverne och som änka till Nirvana-sångaren Kurt Cobain. Under 1990-talet hade Love en lovande filmkarriär med roller i bland annat Milos Formans biopic ”Larry Flynt - skandalernas man”.
 
Under tiden dejtade hon motspelaren Edward Norton varpå diskussioner om en eventuell biopic om Cobain inleddes, något Love ska ha varit emot. Enligt Love var hon klar för rollen som Marla i ”Fight Club” men när hon stred emot Pitts önskan om att få spela Cobain så ska filmstjärnan tydligen sett till att hon fått sparken och ersatts av Helena Bonham Carter.
 
 
Love berättade om det hela i podcasten ”WTF with Marc Maron” där hon kallade Carter ett geni även om hon inte sett filmen. Hon ska även ha haft ett möte med Pitt så sent som 2020 då han fortfarande vill producera en film om Cobain men hon ska ha tvivlat på ett värdigt resultat.
 
- Jag zoomade med honom och stod upp för mig själv. Jag sade "lyssna, jag vet inte om jag kan lita på dig, och jag vet inte om dina filmer drar in pengar. De är väldigt bra filmer om social rättvisa men... om du inte förstår mig, så förstår du nog inte Kurt heller, och det tror jag inte du gör, Brad."
 
Samtidigt ska en källa involverad med ”Fight Club” berättat för Deadline att Love provfilmade för rollen som Marla men aldrig fick det. Så det står lite ord mot ord men kan vara bra att minnas hur ingen lyssnade på Love när hon varnade för Harvey Weinstein långt före #metoo...
| 30 december 2022 11:10 |