Spel

Skribent

Robin Cocks

18 december 2019 | 16:00

Borttappade "Blade Runner"-spelet finns nu att köpa

Det klassiska äventyrsspelet "Blade Runner" som släpptes till datorer under 1997 har sedan en lång tid varit nästintill omöjligt att få tag på. Nu har speltjänsten GOG givit ut spelet på nytt med stöd för moderna datorer.
Filmen "Blade Runner" är utan tvekan en av de stora science fiction-klassikerna, men det som många inte vet är att det kom ut ett äventyrsspel med samma namn under 1997. Handlingen i spelet "Blade Runner" utspelar sig parallellt med filmens handling, och vi får spela som detektiven Ray McCoy i jakten på farliga replikanter. 
 
"Blade Runner" var i många år omöjligt att få tag på och det såg även ut som att vi aldrig skulle kunna få spela det på moderna datorer eftersom källkoden för spelet tappades bort under 2003. Men nu, 22 år efter sin release, så har speltjänsten GOG fått tag på rättigheterna till "Blade Runner" och byggt upp spelet utan källkoden. Tydligen tog detta cirka åtta år att genomföra, men nu finns alltså spelet utgivet på nytt och med stöd för moderna datorer. 
 
Du kan se den officiella trailern från 1996 till spelet här nedanför. 
 
 
"Blade Runner" finns nu att köpa hos speltjänsten GOG för cirka 89 kronor. 
 
Har du spelat "Blade Runner"? Gillar du filmerna?
| 18 december 2019 16:00 |