Film

Skribent

MovieZine

12 januari 2016 | 23:00

”Borta med vinden” och fler klassiker kommer tillbaka på bio

Återse filmhistoriens största kassasuccé på Alla hjärtans dag.
Biografcentralen och Hollywood Classics presenterar idag ett nytt samarbete som ska ge fler internationella storklassiker på svenska biografer.

I Hollywood Classics kalatog återfinns över 250 restaurerade och digitaliserade klassiker på Dcp från Universal Studios, Twentieth Century Fox, Warner Bros. MGM och Miramax.

Först ut på svenska biografer är filmhistoriens största kassasuccé ”Borta med vinden” (Victor Fleming, 1939) som får nypremiär på svenska biografer till Alla hjärtans dag söndag 14 februari.

Jens Lanestrand, Verksamhetsledare på Biografcentralen, säger i ett pressmeddelande:

- Vi får många önskemål från publik och biografer kring titlar ur Hollywood Classics premiumkatalog av storklassiker och är nu stolta att kunna erbjuda detta för alla Sveriges biografer. Vårt nya samarbete gör det enkelt och prisvärt för biografer att genom Biografcentralen få tag på rättigheter och visa flera av Hollywoods storklassiker från 1920-talet och framåt för sin publik!

”Borta med vinden” kommer på Alla hjärtans dag 14 februari bland annat att visas på Bio Roy i Göteborg, Cnema i Norrköping, Bio Roxy i Örebro, Fyrisbiografen i Uppsala, Biograf Elektra i Västerås och Folkets Bio i Umeå. Fler biografer tillkommer.
| 12 januari 2016 23:00 |