Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 juli 2023 | 11:25

Borde Warner Bros flytta DC-filmen "Blue Beetle" till 2024?

Studion övervägde att skjuta på premiären av sin nya superhjältefilm med anledning av strejken.
Om en månad släpps DC:s nästa film "Blue Beetle" på bio. I detta superhjälteäventyr får vi lära känna en ung mexikansk hjälte som för första gången dyker upp i en spelfilm.
 
Enligt rapporter övervägde studion Warner Bros Discovery att skjuta på premiären till 2024, med anledning av den pågående strejken. De valde till slut att stå fast vid sitt premiärdatum den 18 augusti i år, skriver Comingsoon.
 
- Om ni inte har hört det så strejkar skådespelarna. På grund av det får jag inte göra någon promotion för filmen. Med det sagt, det här är en fantastisk film som måste ses på stor duk. Blue Beetle kommer bli din nya favorit-superhjälte. Jag får inte göra reklam för filmen men ni kan göra det, hälsar skådespelaren Xolo Maridueña via Instagram.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Xolo Maridueña (@xolo_mariduena)

 

Svårt att marknadsföra film utan stjärnor

 
Skådespelarnas strejk i Hollywood och USA gör det svårt att marknadsföra filmer just nu. Det finns en lång lista på allt skådespelare inte får göra så länge strejken pågår, bland annat kan de inte gå på galapremiärer eller ge intervjuer kring sina filmer.
 
MovieZine skulle delta vid en pressträff för "Blue Beetle" nästa vecka, något som nu med största sannolikhet inte kommer bli av.
 
Det kommer bli svårt för Hollywood att få snack och press kring sina filmer så länge strejken pågår. Frågan är om det inte träffar hårdast mot filmerna som få känner till, och som är beroende av en bred marknadsföring för att bygga hajp. DC må vara ett välkänt och populärt varumärke, men "Blue Beetle" är en helt ny bekantskap för biopubliken. Trailern charmar oss med Spider-Man-vibbar, men räcker det för att sälja biljetter?
 
 
Det har dessutom varit ett riktigt utmanande år för DC. "Black Adam" med Dwayne Johnson underpresterade. "The Flash" försvann fort som blixten och kallas för en flopp. Vi ska inte ens tala om "Shazam! Fury of the Gods" i regi av svenske David F. Sandberg, som blev DC:s sämst presterande på mycket länge. Studion behöver en superhit - anonyma "Blue Beetle" lär inte bli den filmen.
 
Borde DC flytta filmen till 2024? Eller rentav skicka den direkt till streaming på HBO Max, som det först var tänkt?
| 18 juli 2023 11:25 |