Serie

Skribent

Användare borttagen

12 april 2019 | 14:30

Cary Fukunaga gör tv-serie av "Den siste mohikanen"

"Bond 25"-regissören kommer ligga bakom denna nya tolkning av den berömda romanen från 1826.
Deadline rapporterar att Cary Joji Fukunaga ("True Detective" och "Bond 25") kommer utveckla en tv-serie kring den historiska romanen "Den siste mohikanen", skriven av James Fenimore Cooper. Fukunaga skriver manuset till serien tillsammans med manusförfattaren Nicholas Osborne, medan Nicole Kassell ("The Killing") står för regin. Kassell låg bakom den väldigt underskattade "The Woodsman", med Kevin Bacon ("X-Men: First Class) i huvudrollen.
 
"Den siste mohikanen" utspelar sig under det fransk-indianska kriget, där en engelsk major har fått i uppdrag att eskortera de två överstedöttrarna Cora och Alice, från Fort Edward till Fort William Henry. När de istället blir förråda av sin vägvisare Magua, får gänget hjälp av en spejare vid namn Natty Bumpoo och hans lojala partners Chingachgook och Uncas - de sista av den mohikanska stammen.
 
Det är inte första gången denna titel har adapteras för både film och tv, där den senaste versionen kom i 1992 med Daniel Day-Lewis ("Gangs of New York") i huvudrollen. Det kommer bli spännande att se hur denna nytolkning kommer formas, speciellt med kreativa talanger som Fukunaga och Kassell i framsätet. Kassell har även regisserat pilotavsnittet för den kommande HBO-titeln "Watchmen", som släpps senare i år. 
| 12 april 2019 14:30 |