Film

Skribent

Alexander Dunerfors

18 januari 2014 | 17:01

"Bond 24" spinner vidare på "Skyfall"

Manusförfattaren John Logan ska se till att de planerade uppföljarna blir minst lika bra.

En ny James Bond-film är planerad för biopremiär hösten 2015. Det har varit relativt tyst om uppföljaren till superframgångsrika "Skyfall", men John Logan försäkrar alla fans att han är noga med att manuset ska bli lika bra.

- Mitt mål är att skriva en film som passar in, som bygger vidare på vad vi gjorde i "Skyfall" men också står på egna ben.

Manusförfattaren har fått i uppdrag att jobba med två kommande 007-filmer, och det har tidigare ryktats om att de kommer att följa en större, övergripande handling som började redan med "Skyfall":

- Teman, idéerna och karaktärerna från "Skyfall" kan givetvis fortsätta eftersom det är en filmserie, det är en berättelse som fortsätter. Så jag tror att "Skyfall" kommer färga av sig på nästa film.

Den senaste Bondfilmen blev filmseriens största framgång hittills, och introducerade publiken för bland annat en ny Miss Moneypenny (Naomie Harris) och en arvtagare till M (Ralph Fiennes). Logan berättar:

- Jag växte upp med Bondfilmerna. Den första jag såg var "Diamantfeber", som barn. Och jag älskade dem, men också alla element från böckerna. Att gå tillbaks till Ian Flemings verk var det första jag gjorde när jag började på "Skyfall". Det finns helt klart element från både böckerna och filmerna som vi tar med oss in i den nya filmen också.

Nu är EON Productions återigen äger rättigheterna till den störste Bondskurken av dem alla, Ernst Stavro Blofeld, hoppas många fans att återse både flinten och kissekatten i någon av de kommande filmerna. IGN ställde frågan till en hemlighetsfull manusförfattare:

- Jag tror att vår skurk är lämplig för den historia som vi ska berätta.

"Bond 24" är planerad att gå upp på bio 23 oktober 2015, med Sam Mendes i registolen och Daniel Craig i huvudrollen.

| 18 januari 2014 17:01 |