Spel

Skribent

Anders Eklöf

5 juli 2023 | 18:00

Blumhouse vill göra fler filmer av skräckspel efter "Five Nights at Freddy's"

Jason Blum på Blumhouse har planer på att göra fler skräckfilmer baserade på populära spel.
Den 27 oktober har filmen "Five Nights at Freddy's" av regissören James Wan ("Saw", "Malignant", "The Conjuring") biopremiär, som är baserat på den galet populära spelserien som handlar om att överleva på ett pizzahak där restaurangens maskotar fått liv.
 
Nu säger producenten Jason Blum bakom Blumhouse att han ser fram emot att hitta fler skräckfilmer att göra film av.
 
I en intervju med sajten Discussing Film får han frågan om de positiva reaktionerna på "Five Nights at Freddy's" öppnat dörrarna för flera adaptioner. Då svarar han att "jag tror att de rätta spelen är bra källmaterial för filmer".
 
 
- Det var vad som hände med "The Super Mario Bros. Filmen". Det är en annan genre, men det var en oerhört framgångsrik film. Jag hoppas verkligen att så blir fallet med "Five Nights at Freddy's". James Wan är en stor gamer och vi arbetar till och med en speldivision på företaget. Jag ser verkligen fram emot att hitta fler populära spel som vi kan göra till skräckfilmer, säger han.
 
"Five Nights at Freddy's" har helt klart potential att bli en framgångsrik film, med tanke på hur stor spelserien är bland både spelare och streamers på YouTube och Twitch.
 
Andra skräckspel som har blivit film är de många "Resident Evil"-filmerna, "Alone in the Dark" och den kommande filmatiseringen av finska "Alan Wake" som blir tv-serie.
 
Ska du se "Five Night's at Freddy's" på bio? Vilka skräckspel vill du se som film?
| 5 juli 2023 18:00 |