Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

12 november 2023 | 07:00

Nu på Viaplay: Alicia Vikanders gripande, förbisedda familjedrama är "en känslomässig åktur"

"Blue Bayou" visar upp en annorlunda bild av USA, när ett kryphål i lagen riskerar att splittra en familj.
Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Har du aldrig hört talas om "Blue Bayou"? Då är du tyvärr inte ensam. Trots ett viktigt ämne, och en tydlig Sverige-koppling i Alicia Vikander, gjorde den väldigt lite väsen av sig när den hade premiär här förra året. Nu får du en ny chans på Viaplay.
 
"Blue Bayou" är baserad på historier som Justin Chon hört från koreanska vänner, och är uttryckligen gjord för att dra uppmärksamheten till de amerikanska lagar som gör det möjligt för myndigheterna att utvisa adopterade människor. Människor som bott i USA i hela sina liv. Vilket är precis vad Justin Chons karaktär, Antonio LeBlanc, riskerar att råka ut för.
 
Antonio hämtades från Korea vid 3 års ålder, och trettio år senare kan han skickas tillbaka till ett land han inte känner till. Ett byråkratiskt misstag från förr i tiden kombinerat med minsta lilla överträdelse av lagen kan splittra en familj och förstöra flera liv. 
 
Justin Chon är antagligen mest känd som skådespelare i "Twilight"-filmerna. I "Blue Bayou" spelar han inte bara huvudrollen, utan har också skrivit och regisserat. Tillsammans med Alicia Vikander, i rollen som hans hustru Kathy, fyller Chon scenerna med patos och kärlek. Det tyckte MovieZines recensent.
 
Recensenten skriver också att "Blue Bayou" är en gripande historia, som tar en med på "en känslomässig åktur som lämnar mycket att tänka på, och lär få även dig att uppskatta din egna familj och din trygghet lite extra". 
 
"Blue Bayou" finns att streama på Viaplay, från och med den här helgen.
 
 
| 12 november 2023 07:00 |