Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

15 november 2019 | 08:15

Får vi någonsin se "Insidious: Chapter 5"?

Det finns inget manus, men skådespelaren Lin Shaye låter optimistisk.
Det är snart två år sedan "Insidious: The Last Key" gick upp på bio, och nästan lika lång tid har gått sedan vi skrev om ryktet om "Insidious 5".

Vad händer egentligen, blir det en femte film i skräckserien? Under veckan har båda skådespelarna Lin Shaye och Patrick Wilson fått frågan i olika intervjuer, och medan ingenting är klart än, låter iallafall en av dem försiktigt positiv.

Lin Shaye berättar för Daily Dead att "något är på gång":

- Ja, det snackas om det. Det finns inget manus så gott jag vet, men jag har en uppfattning om vad den ska handla om.

- Det känns inte bekvämt att prata om än, eftersom inget är officiellt. Men vad jag vet ska det bli en till film. De har en spännande idé. Jag vet inte när de börjar filma, men förmodligen nästa år eller så. Blumhouse är rätt upptagna, som vi alla vet. Jag håller tummarna för en till.
 
 
I en annan intervju med Hollywood Reporter fick Patrick Wilson frågan om "Insidious" är ett avslutat kapitel:

- Jag ser ingenting som avslutat. Men jag vet inte vad mer man kan göra. Vi har sett Josh Lambert bli besatt och bli fri från det. Det finns inte mycket mer han kan göra. Jag vet inte hur de skulle kunna fortsätta på filmserien, men jag håller mina dörrar öppna, säger han.
 
"Insidious"-filmerna har blivit riktigt framgångsrika för Blumhouse. På en budget av några få miljoner dollar har nästan samtliga spelat in över 100 miljoner. Och visserligen har Blumhouse mycket mer skräckfilmer på väg, men vi blir inte förvånade om de öppnar dörrarna till den här hemsökta franchisen en sista gång.
 
Tror ni att vi får se fler "Insidious"-filmer? Kommentera gärna.
| 15 november 2019 08:15 |