Serie

Skribent

MovieZine

22 juni 2017 | 15:00

Blir det en fjärde säsong av "Fargo"? Noah Hawley svarar

Idag tar den tredje säsongen slut. Seriens skapare och showrunner är inte så säker på att det finns mer att berätta.
Idag sänds det sista avsnittet av "Fargo", och det är dags att ta farväl av ännu en omgång med skruvade karaktärer från Minnesota-trakten.

Redan från första avsnittet år 2014 stod det klart att tv-versionen lyckats hitta stilen från bröderna Coens kultdrama "Fargo" från 1996, samtidigt som de gör något helt eget. Antologin har just nu avrundat sin tredje säsong, som utspelade sig senare än de andra - år 2010 närmare bestämt.

Men om det blir en fjärde säsong är just nu långt ifrån en självklarhet. När Variety frågade seriens skapare och showrunner Noah Hawley svarar han kort och gott: ”Jag vet inte”.

- Jag älskar att göra serien och skriva de här historierna. Det är en enorm utmaning att komma upp med ytterligare 500 sidor av något originellt, så att jag inte upprepar mig själv. Serien får inte kännas som att "åh vad sött, de gör dialekten, sen händer det grejer". Den måste vara originell, utmanande, överraskande och med karaktärer du inte har sett förut.
 
 
Hawley förklarat att han måste ta sig tid för att göra en eventuell fortsättning på rätt sätt.

- Det fina med FX är att de inte pressar mig för att få ut något i sändning redan nästa år. Men jag vet inte. Än så länge har jag inga idéer, så vi får vänta och se.

Skulle detta vara det sista vi ser av ”Fargo” så slutar de iallafall på topp.

- Trettio timmar är en lång berättelse. Jag är riktigt stolt över vårt arbete, och jag vill inte stanna längre än jag är välkommen, säger Hawley.
 

Vad säger ni, hoppas ni på en säsong till eller räcker det så? Kommentera nedan.
| 22 juni 2017 15:00 |