Klipp

Skribent

Viktor Jerner

7 maj 2016 | 12:00

Blake Lively vs. en enorm vithaj i den nagelbitande trailern till "The Shallows"

Det här kan bli hur bra som helst.
För några veckor sedan fick vi en första teasertrailer till Jaume Collet-Serras nya film "The Shallows" och för mig kom den lite som en blixt från en klar himmel. Collet-Serra har med mediokra och Liam Neeson-drivna filmer som "Non-Stop" och "Run All Night" gjort att jag inte har varit sugen på hans kommande projekt, men det här ser faktiskt riktigt vasst och intressant ut.

Premissen är enkel; surfaren Nancy (Blake Lively) strandas på en liten sten drygt 300 meter från land när en enorm vithaj dyker upp i vattnet där hon befinner sig. Filmen handlar kort och gott om att hon ska ta sig därifrån med livet i behåll, och av den nya trailern att döma dröjer det inte länge innan spänningsnivån maxas. Dessutom ser specialeffekterna och fotot grymt stabilt ut. 

Jag är en sucker för den här typen av kreativa, avskalade och effektiva "one location-filmer" och älskar att Blake Lively - som enligt mig ofta får oförtjänt dålig kritik - får chansen att bära en hel film och glänsa lite extra. Intressant nog förs tankarna direkt till Rodrigo Cortés briljanta film "Buried", där Livelys make Ryan Reynolds ligger nergrävd i en kista och levererar sin bästa prestation hittills. Förhoppningsvis får vi något liknande här: 


Ser ni fram emot "The Shallows"? 
| 7 maj 2016 12:00 |