Film

Skribent

Jakob Åsell

13 juli 2017 | 12:00

Blake Lively med rätt att döda i spionthriller med James Bond-koppling

Lively spelar en kvinnlig Jason Bourne i en film som enligt skaparna ska vända upp och ned på en mängd klyschor kring tuffa kvinnliga actionhjältinnor.
Nyss såg vi henne slåss mot en människoätande jättehaj i "The Shallows", nu fortsätter Blake Lively på den hårdkokta skådespelar-banan genom att axla rollen som lönnmördare i spionthrillern "The Rhythm Section".
 
Filmen produceras av veteranproducenterna Michael G. Wilson och Barbara Broccoli som ligger bakom de åtta senaste Bond-filmerna och i registolen sitter "The Handmaid's Tale"-regissören Reed Morano. Noterbart är att det här är första gången som den smått legendariska Broccoli-familjen ligger bakom en spionserie utanför James Bonds universum.
 
Filmen är den första filmatiseringen av en serie spionböcker skrivna av den brittiske författaren Mark Burnell och kretsar kring Stephanie Patrick vars familj omkommer i en flygolycka, vilket hon snart upptäcker inte alls var någon olycka, hon antar rollen som lönnmördare för att spåra de ansvariga.
 
Böckerna ska enligt Deadline ha mer gemensamt med Jason Bourne-serien och Millenium-triologin än med James Bond-filmerna genom att vara mer verklighetstrogna thrillers. 
 
Vad tror ni om Blake Lively med rätten att döda?
| 13 juli 2017 12:00 |