Film

Skribent

Erika Jarhed

5 maj 2023 | 11:00

Skräcksuccén "Blair Witch Project" får ytterligare en uppföljare

2016 fick vi senast en "Blair Witch"-film. Nu får klassikern från 1999 ännu en uppföljare, och denna gången med produktionsbolaget som gjorde den allra första.
Det är 24 år sedan "Blair Witch Project" fick premiär och skrämde skiten ut biopubliken. Filmen spelades in på en extremt liten budget, men blev ändå en megasuccé som har tjänat in närmare 250 miljoner dollar. Det gör filmen, räknat i intäkter vs budget, till en av världens mest lönsamma filmproduktioner någonsin.
 
Nu skriver MovieWeb att en helt ny "Blair Witch" är på gång. 
 
2016 fick vi en uppföljare av Adam Wingard som fick ett hyfsat mottagande, men som inte kom i närheten av originalets succé. Nu vill Lionsgate testa igen. Det rapporteras att Oliver Park, som tidigare i år gjorde sin regidebut med skräckfilmen "The Offering", ska göra filmen som just nu kallas "Untitled Blair Witch Sequel".
 
Inspelningen förväntas att börja redan i sommar. Dessutom kommer produktionsbolaget Haxan Films, som var med och gjorde den allra första filmen från 1999, också att vara med.
 
I "Blair Witch Project" får vi följa ett gäng filmstudenter som beger sig ut i USA:s vildmark för att göra en dokumentär om en påstådd häxa som härjar runt i trakterna. De beger sig ut i skogen, men försvinner helt plötsligt. Banden från deras videokameror och ljudbandsspelare hittas fler år efter deras försvinnande, där den ohyggliga sanningen kan hittas kring vad som faktiskt hände.
 
Ser du fram emot en ny "Blair Witch"?
| 5 maj 2023 11:00 |