Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

30 juli 2017 | 12:00

"Blade Runner 2049" kommer inte ha en berättarröst

Så nu kommer vi aldrig fatta vad den handlar om.
När Harrison Ford spelade in Rick Deckards berättarröst inför "Blade Runner" trodde han aldrig att den faktiskt skulle användas i filmen. Därav hans monotona inläsning, enligt vissa källor. Och beslutet att till slut använda ljudspåret som en guidande hand för tittarna har genom åren fått mycket kritik, även om en del gillar noir-känslan det faktiskt ger.
 
Inför premiären av uppföljaren "Blade Runner 2049" kommer dock regissören Denis Villeneuve med ett lugnande besked. Det kommer inte finnas någon förklarande berättarröst den här gången. Detta trots att Villeneuve själv älskade konceptet i originalet, och inte var medveten om hur illa det faktiskt mottagits under sin uppväxt.
 
Under en intervju med Collider berättar han hur han skämtade med Harrison Ford:
 
- Det var ett skämt jag körde med Harrison Ford när han kom till sin ADR; jag gav honom en berättardialog. Men nej, det kommer inte vara någon berättarröst i filmen. Det är ingenting som hade välkomnats och filmen behöver inte en. Det var aldrig en del av projektet, men vi skämtade en del kring det. Det hade varit en lustig sak att få se fansens ansiktsuttryck om filmen hade startat med en berättarröst, med en voiceover. 
 
"Blade Runner 2049" får premiär den 6:e oktober.
 
Kolla in senaste trailern här nedan:
 
 
Gillade du Harrison Fords berättarröst i "Blade Runner"? Är du glad att den inte återkommer i uppföljaren? Kommentera gärna nedan!
| 30 juli 2017 12:00 |