Spel

Skribent

Anders Eklöf

30 juni 2023 | 14:00

"Blade Runner 2033" är ett nytt spel baserat på filmerna

Spelet visar upp sig i en stämningsfull trailer, som utspelar sig mellan "Blade Runner" från 1982 och "Blade Runner 2049".
25 år efter det senaste spelet baserat på Ridley Scotts klassiska science fiction-film "Blade Runner" med Harrison Ford, kommer "Blade Runner 2033: Labyrinth".
 
Spelet är under utveckling av Annapurna Interactive och regisseras av Chelsea Hash ("Solar Ash", "What Remains of Edith Finch").
 
"Blade Runner 2033" utspelar sig mellan händelserna i "Blade Runner" från 1982 och "Blade Runner 2049" från 2017 av Denis Villeneuve, efter att Los Angeles har drabbats av ett enormt strömavbrott.
 
 
Trailern avslöjar inte särskilt mycket om vad det är för typ av spel, men det är onekligen stämningsfullt. "Blade Runner 2033: Labyrinth" är under utveckling till PC och konsoler.
 
Förutom ett nytt spel vet vi att Amazon håller på att producera en tv-serie kallad "Blade Runner 2099", med ingen mindre än originalets regissör Ridley Scott. Det ryktas att Jodie Comer ("Killing Eve", "Free Guy"), som varit med i regissörens film "The Last Duel,  spelar huvudrollen, .
 
1997 fick vi det första "Blade Runner"-spelet, som är ett peka- och klicka-äventyr där vi följer detektiven Ray McCoy som har som uppdrag att jaga ner en grupp farliga replikanter. Spelet utspelar sig parallellt som "Blade Runner".
 
För några år sedan kom "Blade Runner: Enhanced Edition", som fick ett oerhört dåligt mottagande – så pass att utvecklarna till slut valde att skicka med originalutgåvan som tröst.
 
Ska du spela det nya "Blade Runner"-spelet?
| 30 juni 2023 14:00 |