Spel

Skribent

Anders Eklöf

15 april 2024 | 10:00

Black Panther-spel med en öppen värld är på gång

Spelet kommer låta dig vara Wakandas beskyddare likt inget spel tidigare.
Marvel-satsar verkligen på att producera stora spel om sina superhjältar, som "Marvel's Spider-Man" eller "Marvel's Guardians of the Galaxy".
 
Vi vet sedan tidigare att Electronic Arts gör ett actionspel om Black Panther i tredjepersonsperspektiv. Det görs tillsammans med Cliffhanger Games, som består av personer som arbetat med spel som "Middle-earth: Shadow of Mordor", "Halo Infinite", "God of War" och "Call of Duty"-serien.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Nu har en jobbannons dykt upp som beskriver att spelet har en öppen värld, där sökande ska designa "möten, system och spelmekanik i en dynamisk och utvecklande öppen värld".
 
Annonsen säger även att det ska erbjuda spelare "mer kontroll över deras berättelse än de någonsin har upplevt i ett berättelsedrivet spel".
 
- Vi vill att vårt spel ska göra det möjligt för spelare att känna hur det är att vara värdig Black Panther-manteln på unika, berättelsedrivna sätt och vi vill att Cliffhanger Games ska ge alla i vårt team kraft när vi samarbetar för att ge liv till denna fantastiska värld, säger Kevin Stephens på Cliffhanger Games i ett uttalande.
 
Det här är alltså inte samma spel som “Marvel 1943: Rise of Hydra”, där vi ser Captain America och Black Panther kämpa under andra världskriget. Spelet är skrivet av Amy Henning som också är skaparen bakom "Uncharted"-serien.
 
Andra Marvel-spel vi har på gång är "Wolverine" av Insomniac Games och ett spel om Iron Man.
 
Vilken Marvel-hjälte vill du se bli spel?
| 15 april 2024 10:00 |