Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 november 2020 | 09:30

"Black Panther 2" kommer inte att återuppliva Chadwick Boseman med CGI

Marvel-chefen Victoria Alonso kommenterar: "Det finns bara en Chadwick."
Modern teknologi har tillåtit vissa filmskapare att använda sig av skådespelare som inte längre lever. De mest kända exemplen på senare år är Paul Walker i "Fast & Furious 7" och Peter Cushing i Star Wars-filmen "Rogue One".

Trots goda intentioner lämnar den typen av CGI-cameos ofta publiken med en dålig känsla - det är helt enkelt inte snyggt nog... och frågan är också om det är moraliskt rätt?
 
Läs också: James Dean återvänder på vita duken - med hjälp av CGI

Men MCU-fans kan iallafall andas ut. Marvel kommer inte att använda sig av datorkraft för att skapa en digital version av Chadwick Boseman för "Black Panther"-uppföljaren. Det lovar filmens producent Victoria Alonso i en intervju med en argentinsk sajt:

- Nej, det finns bara en Chadwick och han är inte längre bland oss. Tyvärr har vår kung dött i verkliga livet, inte bara i fiktionens värld, så vi behöver lite tid för att se hur vi ska fortsätta på historien (...) Vi behöver hitta ett sätt att hedra franchisen.

Boseman dog i cancer i augusti tidigare i år, bara 43 år gammal. En uppföljare till hans succéfilm "Black Panther" från 2018 är planerad för premiär våren 2022.
| 16 november 2020 09:30 |