Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 februari 2021 | 21:45

”Black Panther”-inspirerad tv-serie på gång hos Disney+

Regissören Ryan Coogler utvecklar en dramaserie som utspelar sig i kungariket Wakanda.
Wakanda forever! Marvel-fans kommer att få se mycket mer av den hemliga, fiktiva, högteknologiska och mytomspunna afrikanska nationen. Disney+ har just avslöjat sina planer på en Wakanda-fokuserad tv-seriespinoff på ”Black Panther”.

Serien utvecklas av regissören Ryan Coogler och hans produktionsbolag Proximity Media, där bland annat svenske kompositören Ludwig Göransson är delägare. Coogler regisserade den Oscarsnominerade Marvel-filmen ”Black Panther” och ska även skriva och regissera uppföljaren.
 
Rapporten från Deadline nämner inte om Black Panther själv ska medverka i serien. Gissningsvis fokuserar den på de andra invånarna i Wakanda - vad sägs om den kvinnliga livvaktsstyrkan Dora Milaje? Bara en gissning, det finns säkert gott om karaktärer att hämta in från serietidningarnas värld. 
 
 
Om allt går enligt planerna ska Coogler och Proximity jobba på fler Marvel-serier åt Disney+. Men först ut är "Black Panther 2" som börjar spelas in i sommar. Filmskaparen står inför den svåra uppgiften att göra en uppföljare som hedrar Chadwick Bosemans minne och introducera en ny Black Panther, utan att ersätta Kung T'Challa.
 
Vad skulle ni vilja att Wakanda-serien handlar om? Kommentera nedan.
| 1 februari 2021 21:45 |