Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

22 juni 2017 | 22:00

"Black Mirror" tar teknikskräcken ett steg längre i nästa säsong

Världens utveckling är för läskig just nu, även för skaparen och han behövde underhålla sig med galnare uppslag och mer långsökta profetior om tekniken.
Inspelningen av säsong 4 är igång på Netflix serie "Black Mirror", där varje avsnitt utforskar ett nära framtidsscenario där tekniken orsakar komplikationer för människan.
 
Deadline lät tala med seriens skapare, Charlie Brooker, om nästa säsong och det låter som att de nya avsnitten kommer presentera ännu mer långsökta scenarion - något som bara gör det hela obehagligare eftersom de mer än en gång har visat sig bli verklighet några år senare.
 
- Jag kan inte säga så mycket mer än att en hel del av [manuset] är ganska galet. Jag vet inte om jag har tappat kontakten med verkligheten, eller vad. Men något som ofta händer är att jag tänker: herregud, det här är ju sjukt långsökt och sedan hinner världen ikapp. Så jag försökte nog medvetet att sträcka mig ännu längre, vad det gäller vilka historier vi berättar. 
 
I intervjuen går han också in på samma spår som "South Parks" skapare har nämnt tidigare, om än på skoj: att världen är så ur led efter Trumps inval att det är svårt att överträffa verkligheten i galenskap och parodi. Han avslutar sin kommentar med en lika mörk eftersmak som serien brukar ha:
 
- Jag tror att jag också var så förfärad över hur världen ser ut idag [när jag skrev manus] att jag tänkte att jag får underhålla mig själv med tokiga idéer.
 
 
De tre säsongerna av "Black Mirror" får att se på Netflix och varje avsnitt är en fristående berättelse. Säsong 4 är halvvägs genom inspelningen.
| 22 juni 2017 22:00 |