Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

3 februari 2017 | 13:00

"South Park" kommer att hålla sig borta från mer Trump-satir

"Det är knepigt nu när satiren har blivit verklighet", säger skaparna.
Vi ser det överallt. Sociala medier svämmar över med de senaste ofattbart korkade besluten  som Donald Trump har tagit. Vita Huset är som en realitysåpa och man vet många gånger inte om ma ska skratta eller gråta. Då måste det väl vara rena drömsituationen just nu för en satiriker! Eller?


Det tycker inte skaparna bakom "South Park". I en intervju med Australiens ABC News uttryckte Trey Parker och Matt Stone att de kommer att hålla sig borta från att skämta om Trump. Inte utifrån respekt eller rädsla för konsekvenser, utan för att verkligheten redan är löjligare än vad de någonsin kan föreställa sig.

- Det är knepigt nu när satiren har blivit verklighet. Vi försökte verkligen att driva med händelserna förra året men vi hade inte en chans. Den verkliga utvecklingen var långt mycket roligare än något vi kunde hitta på. Så vi beslutade att bara släppa det och låta dem sköta sin komik så gör vi våran, förklarade Parker med ett skratt.

Visst är situationen både lustigt och sorgligt på samma gång. Duon jobbar just nu på nya avsnitt och säsong 21 har premiär på Comedy Central i höst. Men det låter alltså inte som att vi ska förvänta oss några fler Trump-satirer.

Vilka är roligast: Vita Huset eller "South Park"?
| 3 februari 2017 13:00 |