Serie

Skribent

Alexander Kardelo

11 maj 2023 | 21:00

5 nya "Black Mirror"-historier: Så blir säsong 6

Vad ska de nya avsnitten handla om? Vem regisserar? Nu lättar Netflix på hemligheterna och ger oss nya detaljer...
Den sjätte säsongen av "Black Mirror" närmar sig, och nu får vi veta mer om de nya avsnitten. Säsongen består av fem nya, fristående historier från Charlie Brookers skruvade hjärna, som genremässigt sträcker sig mellan skräck, thriller, satir och sci-fi.
 
Vi kommer få se Salma Hayek spela sig själv i ett avsnitt (som kanske eller kanske inte driver med Netflix?) och Aaron Paul på ett ödesdigert rymduppdrag. Bland regissörerna den här gången finns Sam Miller ("I May Destroy You") och Toby Haynes ("Andor"). Läs mer nedan...
 
 

1. Joan is Awful (Ally Pankiw)

 
Historien om en helt vanlig kvinna som upptäcker att en global streamingtjänst har lanserat ett nytt prestigedrama som bygger på hennes liv och där hon spelas av en Hollywoodstjärna. Salma Hayek spelar sig själv (gissningsvis) och medverkar gör också Annie Murphy, Michael Cera och Ben Barnes.
 
 

2. Loch Henry (Sam Miller)

 
Ett ungt par reser till en sömnig stad i Skottland för att filma en naturdokumentär. Samtidigt blir de indragna i en snaskig lokal historia som berör chockerande händelser ur det förflutna. Med Samuel Blenkin och Myha’la Herrold.
 
 

3. Beyond the Sea (John Crowley)

 
I ett alternativt 1969 följer vi två män på ett avancerat uppdrag som får brottas med konsekvenserna av en ofattbar tragedi. Stjärnspäckad sci-fi med Aaron Paul, Josh Hartnett, Kate Mara och Rory Culkin.
 
 

4. Mazey Day (Uta Briesewitz)

 
Ett plågat stjärnskott förföljs av påträngande paparazzis medan hon hanterar konsekvenserna av en smitolycka. I huvudrollerna ser vi Zazie Beetz och danska Clara Rugaard ("I Am Mother").
 
 

5. Demon 79 (Toby Haynes)

 
Norra England, 1979. En ödmjuk säljassistent får veta att hon måste göra något hemskt för att stoppa en katastrof. Med Anjana Vasan och Paapa Essiedu i rollistan.
 
"Black Mirror" säsong 6 släpps på Netflix i juni.
| 11 maj 2023 21:00 |