Film

Skribent

MovieZine

30 november 2022 | 06:30

"Black Adam" släpps digitalt tidigare än väntat

Streama superhjältefilmen med Dwayne Johnson redan från den 5 december.
Nära 5000 år efter att han tilldelats de forntida gudarnas allsmäktiga krafter - och fängslats lika snabbt - blir Black Adam befriad, redo att släppa lös sin unika form av rättvisa i den moderna världen.
 
Så lyder handlingen i "Black Adam", höstens storfilm från DC som för första gången sätter karismatiske muskelberget Dwayne Johnson i en superhjälteroll.
 
Filmen som hade premiär för bara drygt en månad sen (21 oktober) har dock inte nått några fantastiska framgångar på bioduken. Kritikernas betyg har varit svala och den stora publikstormen uteblev. "Black Adam" har hittills spelat in 377 miljoner dollar på bio, på en budget nära 200 miljoner, så det är åtminstone ingen flopp - men DC avvaktar innan de ger grönt ljus åt en uppföljare.
 
Detta kan å andra sidan vara en film som hittar sin breda publik på hemmamarknaden. Och nu behöver vi inte vänta länge till innan "Black Adam" släpps på video-on-demand i Sverige. Redan på måndag, den 5 december, dyker filmen upp till premium-pris (vanligtvis runt 189 kr) på tjänster som SF Anytime och Blockbuster.
 

När släpps "Black Adam" på HBO Max?

 
(Uppdaterig 9 december.) Warner Bros-filmer har tidigare också släppts på HBO Max nära inpå biopremiären. nu kan vi bekräfta att "Black Adam" dyker upp i det svenska streamingutbudet fredagen den 16 december.
| 30 november 2022 06:30 |