BIOTOPPEN

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

25 november 2019 | 12:07

Biotoppen: Stark premiärhelg för "Frost 2" i USA

Här är helgens mest sedda biofilmer.
Det här är inget att skratta åt. Efter 8 veckor på bio är det fortfarande "Joker" som är den mest sedda biofilmen i Sverige. Gothams clown visar att han menar allvar, och är redan en av årets mest sedda filmer på svenska biodukar.

Kanske var det Barnens Biodag hos Filmstaden i söndags som fick flera animerade filmer att klättra på biotoppen. "Familjen Addams" hittas nu på plats 2 och "Drottningens Corgi" på plats 3. Pixars "Toy Story" gick upp från plats 15 till plats 5, trots att den gått på bio i snart tre månader.

Förra veckans biopremiärer visade dock inga starka resultat. Svenska dramakomedin "Ring mamma!" gick in på 8:e plats. Actionthrillern "21 Bridges" hittas på 15:e plats och skräckdramat "The Lighthouse" på 19:e plats.
 

Biotoppen vecka 48:

 
1. Joker
2. Familjen Addams
3. Drottningens Corgi
4. Le Mans '66
5. Toy Story 4
 
 
I USA rusade biopubliken till att återse Elsa och Anna i "Frost 2", den efterlängtade uppföljaren från Disney.
 
Intäkterna landade på 127 miljoner dollar, vilket är en av de största november-premiärerna någonsin, skriver BoxOfficeMojo. Filmen har även spelat in 53 miljoner dollar i Kina, och drog totalt in otroliga 350 miljoner dollar världen över. Här i Sverige får vi snällt vänta till juldagen då "Frost 2" får premiär.
| 25 november 2019 12:07 |